Album

Branques

Branques

Any: 2015

Després del plaer de musicar la poesia de Màrius Torres pel disc «Així t’escau la melangia» (2013), i de dos anys portant-la per tota la geografia dels Països Catalans, aquest nou treball discogràfic que ara presentem, inspirat pel mateix alè, vol aprofundir en treballar la paraula dels nostres poetes.

El disc proposa un fresc de 12 poetes d’arreu dels Països Catalans del segle XX, units per una especial sinceritat i intensitat de viure, cants a la terra i l’amor.

Compta de nou amb la producció de Jordi Gasion, i amb l’assessorament de diferents poetes i escriptors.

Es tracta de poemes que m’han acompanyat des de fa anys, que he anat trobant pel camí, i ja formen part de mi.

Els poetes són: Joan Vinyoli, Maria-Mercè Marçal, Joan Barceló, Montserrat Abelló, Joan Sales, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Blai Bonet, Marià Villangómez, Concepció G. Maluquer, Manuel de Pedrolo, Vicent Andrés Estellés i Joan Salvat-Papasseït.

Tanca el disc el poema de Salvat-Papasseït «Penyora d’amor o L’enamorat li deia» en homenatge a la memorable versió que l’Ovidi Montllor va fer sobre la musicació original de Martí Llauradó, pel disc «Salvat-Papasseit per Ovidi Montllor» (1975), enguany que fa 20 anys que l’Ovidi ens va deixar.

Salvat-Papasseït va escriure probablement la millor definició que tenim en català sobre la poesia i els poetes. Ho va fer en un manifest que va escriure l’any 1920 titulat «Contra els poetes amb minúscula (Primer manifest futurista)», que acaba així:

“Jo us invito, poetes, a que sigueu futurs, és a dir, immortals. A que canteu avui com el dia d’avui. Que no mideu els versos, ni els compteu amb els dits, ni els cobreu amb diners. Vivim sempre de nou. El demà és més bell sempre que el passat. I si voleu rimar, podeu rimar: però sigueu Poetes, Poetes amb majúscula: altius, valents, heroics i sobretot sincers.”

“Branques” sortirà a la venda l’11 d’abril en el marc del primer concert de presentació al Festival de Cançó d’Autor BarnaSants.


 1. Orfeu
 2. Només hi ha el somni que et guia
 3. Qui sap si ara
 4. Enyore un temps que no és vingut encara
 5. L’estiu ple de sedes
 6. A en Màrius
 7. Mariner absent
 8. Arbequines de l’amor
 9. Terra natal
 10. Sovint diem
 11. Galàxies
 12. Penyora d’amor
Orfeu // Branques
 1. Orfeu // Branques
 2. Només hi ha el somni que et guia // Branques
 3. Qui sap si ara // Branques
 4. Enyore un temps que no és vingut encara // Branques
 5. L’estiu ple de sedes // Branques
 6. A en Màrius // Branques
 7. Mariner absent // Branques
 8. Arbequines de l’amor // Branques
 9. Terra natal // Branques
 10. Sovint diem // Branques
 11. Galàxies // Branques
 12. Penyora d’amor // Branques