Event

Come to see us!
Date : 15 / Des / 2022
Time : 19
Address : Sala d'Actes de l'Ajuntament de Sunyer

Col·laboració en la presentació de la 6a publicació de llibre “Històries vives del Segrià”

(Sala d'Actes de l'Ajuntament) SUNYER

La Sala d’Actes de l’Ajuntament de Sunyer acollirà, el dijous 15 de desembre a les 19 hores, la presentació de la 6a publicació del llibre ‘Històries vives del Segrià’, que edita cada dos anys el Consell Comarcal del Segrià. És la primera vegada que la presentació d’aquesta publicació es fa fora de la capital de la comarca amb l’objectiu de dinamitzar el territori.

L’acte comptarà amb la presència de diverses autoritats i estarà amenitzat amb la recitació dels poemes guanyadors i l’actuació musical de la cantautora Meritxell Gené. Està prevista, també, l’assistència dels membres dels jurats dels premis de Relats Curts i de Recitació Poètica del Segrià, així com dels autors i autores premiats i finalistes en les dues darreres edicions. L’entrada és gratuïta però requereix de reserva prèvia al correu electrònic cultura@segria.cat(link sends e-mail) (fins el 9 de desembre).

El sisè volum de les ‘Històries Vives del Segrià’ recull tretze relats originals que narren fets reals o versemblants situats en algun dels municipis de la comarca. Són els textos guanyadors i finalistes del 8è i 9è Premi de Relats Curts del Segrià, un guardó que vol posar en valor la comarca i donar-la a conèixer mitjançant la producció literària d’autors i autores que ens descobreixen el territori, el paisatge, la història o l’essència de la gent del Segrià. Els relats guanyadors i els accèssits van acompanyats d’il·lustracions realitzades per alumnes de l’Escola Ermengol.

La publicació també inclou els poemes originals premiats en el 2n i el 3r Premi de Recitació Poètica del Segrià, que té per objectiu incentivar la creació poètica i difondre el patrimoni poètic lleidatà.

La cap de l’àrea de Cultura del Consell, Teresa Malla, explica que la publicació “vol ser un reconeixement als escriptors i escriptores que ens ofereixen un passeig literari per la nostra comarca” amb uns relats que “valorem i conservem perquè són patrimoni escrit del Segrià” i amb els quals “cada història o poema evoca imatges, sensacions, escenes, llocs, curiositats i intrigues de la meravellosa i singular terra segrianenca.”

‘Històries Vives del Segrià’ és una iniciativa de l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià que compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

 

Cos Endins // Sa tanca d'allà dins
  1. Cos Endins // Sa tanca d'allà dins
  2. Llit Petit // Sa tanca d'allà dins
  3. Esquizofrènia // Sa tanca d'allà dins
  4. Molt Tard // Sa tanca d'allà dins
  5. Fugida // Sa tanca d'allà dins
  6. Desconegut // Sa tanca d'allà dins
  7. Magrana // Sa tanca d'allà dins